Conversie optimalisatie
De feiten op een rij
“Conversie optimalisatie” is binnen online marketing een bekend begrip. In de praktijk zien we dat veel bedrijven hier nog (te) weinig op inzetten. Een website of webshop kan voldoende bezoekers trekken en toch slecht presteren. De maatstaf voor een goede website is namelijk niet ‘veel bezoekers’ maar ‘veel converterende bezoekers’. Hoe we de switch kunnen maken van veel bezoekers naar veel converterende bezoekers is per website verschillend. Alle activiteiten die hiervoor nodig zijn noemen we met een overkoepelende naam: Conversie optimalisatie.
Wanneer verkies je Conversie optimalisatie boven Zoekmachine optimalisatie?
- Veel bezoekers op je website / webshop
- Hoge concurrentie op SEO
- Hoge kosten om te (starten met) adverteren
Wat is Conversie optimalisatie?
“Conversie optimalisatie is het aanpassen van een website of webpagina om het aantal conversies te maximaliseren.”
Het aanpassen van je website of webpagina voor conversie optimalisatie is een on-going process. Om dit proces succesvol te doorlopen gebruiken we bij Monkeybridge een vast actieplan, opgesteld volgens de CRO-Piramide. Deze piramide bevat een vijftal fases, welke stap voor stap doorlopen worden.
De CRO piramide
Waarom de conversie verhogen?
De online concurrentie groeit met de dag. Veel websites gebruiken zoekmachine optimalisatie om de bovenste posities in Google te behalen. Daardoor wordt het steeds lastiger om nieuwe bezoekers binnen te halen op je website. Daar komt bij dat het internet steeds toegankelijker en uitgebreider is geworden. Bezoekers hebben snel hun oordeel klaar en verlaten een website gemakkelijk, om uit te komen bij een concurrent. Om te zorgen dat je het maximale rendement haalt uit jouw website bezoekers, zijn conversie optimalisatie en ux-design daarom cruciaal. Het verhogen van het aantal conversies heeft daarnaast een positief effect op zowel SEO als SEA.
Ja dat lees je goed, conversie optimalisatie kan een positieve invloed op jouw ranking in Google hebben. Wanneer bezoekers vanuit Google hun zoektocht bij jou eindigen met een conversie, is dit voor Google een signaal dat jij het beste antwoord/product aan de bezoeker hebt gegeven. Dit zal meegenomen worden in de ranking van je website.
Wanneer conversiedrempels worden opgelost ontstaat er een soepel proces waar bezoekers gemakkelijk doorheen navigeren en hun bezoek eindigen met een conversie. Minder conversiedrempels betekent meer conversies en dus uiteindelijk meer omzet.