Lucovitaal Magnesium

Data-driven online marketing campagne

Lucovitaal is een van de bekendste merken in voedingssupplementen van Nederland. In 2017 vroeg Lucovitaal onze partner Webbouwers.com een webshop voor hen te bouwen met daarin 350 producten voor sport en gezondheid. Met deze nieuwe webshop ontstonden er bij Lucovitaal nieuwe online ambities. Zij vroegen ons om hen te helpen deze te verwezenlijken. De Magnesium campagne is hier het eerste resultaat van.

Wat wilde Lucovitaal bereiken?

  • Meer Magnesium producten online verkopen
  • Potentiële online doelgroepen in kaart brengen
  • Optimale online kanalen om de doelgroep te bereiken

Wat hebben we bereikt?

0
%
Gemiddelde ROI van advertentiecampagnes, na optimalisatie
0
Kanalen geanalyseerd in de looptijd van deze campagne

Hoe zijn we te werk gegaan?

We beginnen onze campagnes altijd met het inventariseren van de beoogde doelgroepen. Daarom zijn we deze campagne gestart met diepte-interviews om in beeld te krijgen wie magnesium producten gebruikt en waarom. Met deze informatie creëerden we een helder beeld van de doelgroepen en hoe we hen konden aanspreken. Dit was het vertrekpunt van onze online marketing campagne.

Wat was onze marketingstrategie?

Het doel van Lucovitaal was om niet alleen meer verkoop te realiseren, maar ook om nieuwe klanten te bereiken met haar online acties. Wij hebben deze campagne daarom opgebouwd rondom de ‘buyer journey’. De buyer journey, letterlijk de ‘klantreis’, bestaat uit drie fasen: Awareness (bewustzijn), Consideration (overwegen) en Decision (beslissen). Doel is om de (potentiële) klant mee te nemen op deze reis, met als eindbestemming idealiter een actie van de klant zoals een aankoop.

In de Lucovitaal campagne hebben we deze fases gericht op hoe de magnesium producten het probleem of de vraag van de klant op konden lossen. De drie fases waren dus gericht op de levendige beschrijving van het probleem of de vraag en hoe de magnesium producten hierin uitkomst konden bieden. Via een speciaal ingericht campagne dashboard, waarop alle real-time statistieken van onze acties te zien waren, konden we monitoren hoe het ging. Conclusie: het ging goed.

Trendlijnen met actiepunten

Campagne omzet | Campagne kosten | ROI

Wat heeft deze campagne opgeleverd?

Onze aanpak heeft Lucovitaal veel opgeleverd. De verkoop van magnesium producten via de webshop groeide enorm en het aantal nieuwe klanten steeg eveneens explosief. Daarnaast heeft Lucovitaal tijdens deze campagne veel nieuwe inzichten over haar klanten opgedaan. Wat vooral opviel was het grote verschil tussen haar offline en online klanten. Deze informatie kan Lucovitaal benutten in haar verdere marketing- en communicatiecampagnes.

Wij zijn tevreden met resultaten, maar veel belangrijker nog: Lucovitaal is tevreden. En met de genoemde resultaten en een gemiddelde Return On Investment (ROI) van +180,62 (!) is dit natuurlijk goed te begrijpen.

Voordelen uit data-driven campagne

Slechts één data-driven marketing campagne heeft voor Lucovitaal gezorgd voor verschillende voordelen. De positieve resultaten van deze campagne hebben geleid tot een uitbreiding naar een nieuwe productcategorie en een nieuwe focus op andere online kanalen.

  • Stijging in bezoekersaantallen
  • Stijging in het aantal nieuwe klanten
  • Stijging in het aantal verkopen
  • Meer inzicht in de online doelgroep
  • Meer inzicht in kansen betreft de online kanalenmix
  • Meer inzicht in de prestatie op verschillende devices
Dit wil ik ook!
Neem dan direct contact met ons op