Monkeybridge

De achtergrond

Sinds 2000 reist Ton, directeur van Monkeybridge, enkele malen per jaar naar India. In eerste instantie voor vakantie en interesse in de cultuur, al snel worden het zakelijke trips.

Tijdens een van zijn reizen is Ton in contact gekomen met een onderwijzeres die een schooltje voor weeskinderen heeft opgezet in een klein dorpje aan de voet van de Himalaya. Het schooltje wordt gerund door Indiase vrijwilligers en is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van donaties.

Leerlingen aan de Ganga Valley School

India is een land van grote tegenstellingen. Grote rijkdom, onbeschrijflijke armoede. Heel, heel langzaam neemt de gemiddelde welvaart toe, maar sociale voorzieningen zoals wij die kennen zijn er in India eigenlijk niet. Weeskinderen hebben het daarom extra moeilijk, omdat het sociale vangnet van ouders, en vaak ook familie, ontbreekt. Het schooltje is voor deze kinderen dan ook meer dan een school, het is een thuis, omdat zij nergens anders hebben om naar toe te gaan.

Het schooltje in India

Het schooltje is gelegen in een dorpje dat is ingesloten door bergen en alleen bereikbaar via een zogenaamde ‘monkey bridge’, een hangbrug voor voetgangers, over de rivier de Ganges. Met natuurlijk – zoals overal in India – volop aapjes.

Monkeybridge steunt Ganga Valley School zodat zij de weeskinderen een goede opvang kan bieden. Ton bezoekt nog regelmatig het schooltje, kent de mensen daar, en ziet ook dan met eigen ogen dat de giften goed worden besteed en rechtstreeks ten goede komen aan de kinderen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op. Ton zal je graag vertellen over dit mooie initiatief.